Facebook
ntv1
Regisztrálok
Regisztrálás Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó?
Bárdos András: Hogy tévézünk?
Sminkmester-kurzus és műkörömépítő verseny: A Beauty Forum Hungary-n jártunk
Ha fontos az otthon melege
Patinás bortúra Budafokon
Lipcsei Betta magyar tervezőkkel készül a báli szezonra
A Talentum profikat nevel
Egy üzlet alapja: a kapcsolati tőke
Kapcsolódó - video
Értékelés (0 / 0 ):
Értékelj te is:
Kedvencnek Jelöl


Hogyan lesz jobb a világ?

Hogyan lesz jobb a világ? A héten negyedik alkalommal rendezték meg a Magyarországi Klímacsúcsot, ahol az érdeklődők a környezettudatos gondolkodás és fenntartható fejlődés jegyében hallgathattak előadásokat illetve pódiumbeszélgetéseket.

A Klímaklub szervezésében megrendezésre került IV. Magyarországi Klímacsúcs mottója (Ipar - Energia - Környezet: Hogyan lesz jobb a világ?) értelmében nem csak a tudományos élet szaktekintélyei szemével tekinthettünk bele az aktuális problémákba, mint például a klímaváltozás és az elsivatagosodás következményei, de az ipar álláspontját is képviselte többek közt Jamniczky Zsolt, az E.On vezérigazgató-helyettese, illetve Martin A. Dale, a Siemens vezérigazgatója, akik jelenlétükkel is biztosították a tényleges párbeszéd megvalósulását. Pódiumbeszélgetésük központi témája az energetika és a környezetvédelem volt, beszélgetőpartnerük pedig Prof. Dr. Molnár Sándor moderátor mellett Dr. Barótfi István, a Szent István Egyetem rektor helyettese. Ugyancsak fókuszba került a válság és a klíma összefonódása, illetve a klímaváltozás az új Nemzeti Alaptantervben.

Videónkban Prof. Dr. Jolánkai Márton egyetemi tanár, az MTA doktorának nyitóbeszédét tekinthetik meg az ntv1.hu-ra klikkelők. "Azt hiszem, hogy ennek a mai fórumnak - hasonlóképpen az előzőekhez is - a legfontosabb eleme egy olyanfajta együttműködés lehetőségének a megteremtése, amely a klímaváltozás kutatásának műszaki, gazdasági, természettudományi, társadalomtudományi területein is valamiféle összhangot, kapcsolatot képes teremteni. Miben áll a gond? Azt hiszem ugyanabban, mint bármi más emberi területen, hiszen emberek vagyunk, különféle szakmákat képviselünk, és ezeknek a különféle szakmáknak különféle érdekeik vannak. Azt hiszem, ha az együttműködésnek megpróbáljuk azokat a területeit megtalálni, amiket a résztvevőket tekintve talán már meg is találtunk, akkor egy párbeszéddel előbbre tudjuk vinni az ügyet." - emelte ki a professzor a Klímacsúcs alapvető célkitűzéseit konferencianyitó gondolataiban.

Az Ntv1 stábja hamarosan részletes beszámolóval jelentkezik a IV. Magyarországi Klímacsúcs konklúziójával, valamint a Klímaklub tevékenységi körének és céljainak bemutatásával. 

 


Kapcsolódó - hírek a témakörben
Impresszum Irányelvek E-mail Médiaajánlat Adatvédelem "Az év üzletembere pályázat" Karrier