Facebook
ntv1
Regisztrálok
Regisztrálás Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó?
Patinás bortúra Budafokon
A Talentum profikat nevel
Lilu: A tévés munka és vállalkozás nem zárják ki egymást
Opera buffa: vidámság az operák színpadán
Georg: Büchner: Woyzeck
Liszt Ferenc
A preraffaeliták: William Holman Hunt
Kapcsolódó - video
Értékelés (4.62 / 21 ):
Értékelj te is:
Kedvencnek Jelöl


Megmutatjuk az RTL Klub hangját!

Megmutatjuk az RTL Klub hangját! Both András eddig minimum félmilliószor kérte arra az RTL Klub nézőit, hogy: maradjanak velünk! Az ország legnagyobb tévécsatornájának hangját munkahelyén látogatta meg az ntv1.hu riportere...

"Én színész vagyok és annak tartom magam a mai napig, az már más dolog, hogy mást csinálok... A cégtől kaptunk névjegykártyákat évekkel ezelőtt, arra az van odaírva, hogy a foglalkozásom station voice, tehát csatorna hang!" - meséli az ntv1 videójában Both András, aki az RTL Klub székházában fogadta a stábot. A színész karrierje még 1978-ban kezdődött a Magyar Televízió versmondó versenyeivel, de ezután kőszínházakban játszott és reklámhangként is dolgozott, végül teljesen véletlenül került az ország legnézettebb tévécsatornájához. "Már a versmondó versenyek országos ismertséget adtak. A celeblétről csak annyit, hogy annak idején az ifjúsági magazinban két oldalas interjúk voltak velem és minden matek óra úgy ért véget, hogy a tanárnő kivett a zsebéből 20-30 rajongói levelet, ami nekem jött az iskolába..." - emlékszik vissza pályája kezdetére Boci, akinek a hangját ma már egy ország ismeri.

"Egyszer egy operatőr barátom felhívott, hogy lenne egy alámondási feladat és megkérdezte, hogy vállalom-e. Én igent mondtam, onnantól kezdve pedig folyamatosan dolgoztam és a mikrofon mögött tanultam. Szinkrontanárunk volt, de ezt a világot nem ismertük! A legelső reklámokat még úgy vettük fel a filmstúdióban, hogy végtelenített szalagon ment a reklám és minden hangnak a megfelelő képkockára kellett esnie, ez azt eredményezte, hogy egy harminc másodperces szöveg felvétele másfél órát vett igénybe!" - magyarázza Both András.

A színész 1997-ben került kapcsolatba először az akkor indulófélben lévő RTL Klubbal. "A Kunigunda utcába kellett mennem egy válogatásra, amiről akkor még nem tudtam, hogy ott casting van. Kellett mondanom valamilyen szöveget, azt hittem, hogy azt majd a híradó mögé használják... Ezután hazamentem és rá három hétre hívott fel valamilyen Zsuzsa, aki törte a magyart és mondta, hogy én vagyok az RTL hangja!" - nevet fel az ntv1 videójában András, aki azóta is minden nap órákon át kölcsönzi a hangját a kereskedelmi csatorna promóciós anyagaihoz.

Talán mindenki arra kíváncsi a leginkább, hogy mi az a mondat, ami a legtöbbször hangzik el Both András szájából. "Egyáltalán nem gyűlölöm ezt a mondatot, viszont már körülbelül félmilliószor elmondtam, hogy maradjanak velünk mert következik a... Azt kívánom, hogy legyen még így minimum fél évig és akkor nagy baj nem lesz!" - mondja az RTL Klub hangja, aki szivarozás közben arról is mesélt, hogy sokszor a saját otthonából juttatja el a felmondott hanganyagokat a munkaadói részére.
Kapcsolódó - hírek a témakörben


Másodfokon tárgyalják a pécsi lövöldöző ügyét
Kiosztották az MTV Movie Awards Arany Popcorn szobrait
Mészáros János Elek lett a Csillag Születik 2012 győztese
Zimány Lindáék a vörösre voksolnak
30Y klippremier a VIVA Interaktívban
Jótékony célt tűzőtt ki az Eb
Összehangolt NAV-razzia Ártánd környékén
Halálra rémültek a VIVA Comet sztárjai!
Eszem-iszom, dínom-dánom Londonban
Váczi Gergő: brutális érzés szem elől téveszteni a gyerekem! + video
Megvannak a Csillag Születik 2012 finalistái
Június 7-én IV. Magyarországi Klímacsúcs!
Szívrohamot okozhat a kálciumtabletta?
Egyelőre nem nyúlnak az abortusztörvényhez
Fiatal sztárok a Csillag Születik szombati adásában
Az MSZP kiáll az abortusztabletta mellett
Elhunyt a tv első irányítója
Éhen maradhatnak a rászoruló gyerekek


Impresszum Irányelvek E-mail Médiaajánlat Adatvédelem "Az év üzletembere pályázat" Karrier