5 szuvenír Moszkvából

Moszkvában nagyon sokféle autentikus tárgyhoz juthatunk hozzá, így ha az orosz fővárosba sodor az utunk, semmiképpen sem szabad üres kézzel hazatérnünk.
5 szuvenír Moszkvából

Moszkvában nagyon sokféle autentikus tárgyhoz juthatunk hozzá, így ha az orosz fővárosba sodor az utunk, semmiképpen sem szabad üres kézzel hazatérnünk. Már csak azért sem, hogy legyen min nosztalgiázni, ha néhány év múlva visszagondolunk a régi, szép emlékeinkre. Mutatjuk azt a 7 dolgot, amelyet mindenképpen meg kell vásárolnunk, ha Moszkvában járunk.

Az orosz szamovár

Az oroszok egyik leghíresebb, nemzeti tárgya, a szamovár, amelyet tea készítésére használnak. A szamovár hosszú ideig melegen tartja a teavizet, éppen azért, hogy hosszú teabeszélgetéseket lehessen tartani. Az orosz szamovár a 18. században jelent meg.

Kaviár

Az egyik ételféleség, ami Oroszországról eszünkbe jut, az nem más, mint a kaviár. A vörös, vagy lazac kaviár a jólét egyik szimbóluma volt Oroszországban. A kaviár különféle színekben kapható és nem csak nagyon ízletes, rendkívül egészséges is, hiszen tele van vitaminnal és fehérjével. Amellett, hogy megerősíti az immunrendszert, jó hatással van az agy, a csontok és a szem egészségére is.

Az orosz méz

A méz már hosszú évszázadok óta egy export élelmiszer Oroszországban. Mindenféle mézet kaphatunk Moszkvában, úgy, mint gesztenye, málna, vagy hajdina mézet. Érdemes néhány üveggel hazahozni és megkóstolni, mivel ez az élelmiszer is hihetetlenül egészséges.

Matrjoska babák

A Matrjoska baba nem más, mint kisebb és nagyobb babafigura, egymásba rejtve. A 19. században készítették el az első ilyen figurákat Moszkvában. Nevét egy ősi, orosz női névről, Matryonáról kapta. Ezek a többnyire fából készült figurák, gazdagon díszítettek és nagyon szép formatervezéssel készítik el azokat.

Vodka

Ha Oroszországról és Moszkváról, illetve az orosz nemzeti italról van szó, akkor mindenki tudja, hogy ez csakis a vodka lehet. Oroszországban ez az első számú ital, amelyet az emberek többsége fogyaszt. A 15. században még nem a mai receptúra alapján készült a vodka, hiszen többnyire búzából, gyógynövényekből, mézből és gyümölcsből, vagy más bogyóból készült. A 19. századra nyerte el ez az ital a mai összetételét és jellegzetes ízét. A mai időkben sok koktél alapja a vodka.

Kvasz

Ez is egy jellegzetes ital Moszkvában. Kvásznak és kvasznak is lehet ejteni. Ez egy szláv eredetű, erjesztett gabonaital. Oroszországban nemzeti italnak számít. Csak alacsony alkoholtartalommal bír, de alkoholmentes, szénsavas üdítő formájában is kapható, így gyerekek is fogyaszthatják.

Gzhel porcelán

A híres, moszkvai porcelán is a szuvenírek közé tartozhat. A kék és fehér színű csodálatos porcelántermékeket 1802 óta gyártják rendíthetetlenül. Csodálatos színeivel és virágmintáival kitűnő ereklye lehet bárki számára.

Irány Moszkva! Szállások itt!

Kapcsolódó cikkek

9 ital, amelyet mindenképpen próbálj ki Brazíliában

9 ital, amelyet mindenképpen próbálj ki Brazíliában

Brazília, napsütés, pálmafák és italok. Nagyon sok olyan brazil italról még csak nem is hallottunk, de ha már ott jársz, semmiképpen se hagyd ki ezeket az italokat.

11 érdekesség Olaszországról

11 érdekesség Olaszországról

Olaszország kedvelt úticél minden évszakban, így jó, ha felvértezzük magunkat némi tudással, ha ebbe az országba készülünk.

4 tény, amiről csak most hullt le a lepel

4 tény, amiről csak most hullt le a lepel

Most olyan, emberi működéssel kapcsolatos érdekességekről olvashatsz, amelyről csak nemrégiben számoltak be a tudósok.