Térnövelő trükkök, amikkel nagyobbnak tűnik az otthonunk

Alapterülettől függetlenül gyakori vágy a lakás tereinek bővítése, de legalábbis a látszat keltése, hogy megnöveltük méretét.
Térnövelő trükkök, amikkel nagyobbnak tűnik az otthonunk

A sötét, kicsi, zsúfolt és szűkös helyek keveseknek nyújtanak megfelelő komfortérzetet hosszútávon, éppen ezért sokak igénye,hogy otthonaikat szellősebbnek, világosabbnak, tágasabbnak érezzék. Néhány trükk létezik erre, hogy bővítés nélkül a legjobbat hozzuk ki otthonunkból.

A természetes fény csodákra képes, viszont nem minden lakás rendelkezik akkora nyílászárókkal, illetve olyan paraméterekkel, hogy a kellő napfény biztosítva legyen odabent. Persze leginkább a pénztárcánk határozza meg, mit tehetünk, de ne csüggedjünk, ha nagyobb beruházásra nincs lehetőség. Persze az ablakok esetlegesen nagyobbra cserélése, a lakás fényellátásának újratervezése, újrahuzalozása remek megoldás, de ha ez túl sok lenne, akkor olyan trükkökkel, mint a polcok, szegélyek megvilágítása, LED-panelek beépítése, a csillár, lámpabúra lecserélése olyanra, ami nem fogja fel a fényt, látványos változást eredményez.

Ismert trükk, és éppen ennyire hatékonyis, a tükrök felszerelése. Akár egész tükörfalakat is emelhetünk, de egy-egy darab is sokat javít a helyzeten. Emellett a fényes felületek alkalmazása is tágítja a teret, itt gondolhatunk bármire, a kiegészítők, például a nagyobb dísztálcák, de a járólapok is segíthetnek.

A leglátványosabb változást természetesen a falak jelentik, minél világosabb, annál tágasabbnak látszik otthonunk. Ezt a hatást fokozhatjuk, ha a bútoraink is fehérek, krém vagy tojáshéj színűek. Ha a padlónk is világos, arra ügyeljünk, hogy a fal minimálisan, de legyen sötétebb nála.

Nem kell lemondani a színekről sem, a lágy pasztellek tökéletes kiegészítői lehetnek a világosabbnak, ezáltal komfortosabbnak tűnő otthonunknak.

Kapcsolódó cikkek

Már nem csak a tetőre telepíthetünk napelemet

Már nem csak a tetőre telepíthetünk napelemet

A finn Rauli fejlesztésének köszönhetően immár a falakon is könnyedén helyet kaphatnak a napelemek, elősegítve az olcsó, tiszta energia előállítását.

Hogyan működik a házi szennyvíztisztító?

Hogyan működik a házi szennyvíztisztító?

A házi szennyvíztisztító minimális áramfogyasztással maximális hatékonyságra képes, csendes és környezetbarát üzemelés mellett.

A fürdőszoba bútor megfelelő ápolása

A fürdőszoba bútor megfelelő ápolása

Neked is fejtörést okoz a fürdőszoba bútor megfelelő ápolása? Nem tudod eldönteni, milyen anyagú szekrényt építtess be? Kattints és segítünk!