Milyen nadrágot viselj? - avagy melyik nadrágot mikor illik hordani

A hétköznapokban nehéz nap mint nap kiválasztani a megfelelő ruhadarabokat, valamint megfelelő kombinációjukat. A megfelelő ing, sport öltöny, szövetnadrág vagy akár öltönynadrág kiválasztása pedig nem csak saját stílusunk kifejezésére, de a munkakörnyezetünkhöz való igazodáshoz is fontos lehet. Ebben a cikkünkben a megfelelő nadrág kiválasztásában segítünk, mutatjuk, melyiket mikor illik hordani!
Milyen nadrágot viselj?

Öltönynadrág

A business formal dress code az üzleti életben egy elvárt öltözködési forma például bankárok, ügyvédek körében. Ezt az öltözködési formát természetesen bárki beépítheti hétköznapjaiba ha szeretnék stílusukat egy elegánsabb szintre emelni. A business formal elengedhetetlen részét képezi egy jól szabott öltöny zakó és öltönynadrág, szövetnadrág fekete, sötétkék, esetleg szürke színben, valamint egy fehér vagy világoskék ing és egy nyakkendő. Az öltöny zakó és az öltönynadrág színe ebben a dress code-ban jó ha megegyezik.

Amennyiben személyiségünket szeretnénk megvillantani ebben az öltözködési stílusban, például egy mintás nyakkendő segítségével van lehetőségünk egy kreatívabb csavart vinni ruházatunkba, ami tükrözheti azt. Öltönynadrágot tehát a hétköznapokban is viselhetünk, ha munkakörünk megkívánja, de általában esküvőkre vagy nagyszabású, elegáns eseményekre illik viselni.

Szövetnadrág

A mindennapi elegancia nevében inkább a business casual dress code-ot érdemes követni. Ebben az öltözködési stílusban az öltöny zakó és az öltönynadrág merevsége elhagyható, és lecserélhetjük őket egy sport öltöny, szövetnadrág kombinációra. Akik a kényelmet részesítik előnyben, de mégis szeretnének elegánsan öltözködni, egy szövetnadrág viselése tökéletes alternatíva lehet. Egy jól szabott szövetnadrág párosítható egy inggel, vagy akár egy egyszínű pólóval is. Ezzel a kombinációval pedig meghódíthatjuk a mindennapokat is, de egy irodai, professzionális környezetben is megállja a helyét.

Farmernadrág

Amennyiben lezserebb öltözködési stílust szeretnénk követni, természetesen egy farmernadrág is beépíthető ruhatárunkba. Egy farmernadrág kiválasztásakor is fontos tényező lehet az elegancia. Érdemes egy jól szabott, slim fit, szűkített szabású nadrágot viselni, hiszen egy farmernadrág esetében fontos, hogy jól passzoljon, mivel egy nagyobb méretű, esetenként lógó farmernadrág nem sugall igényességet. Farmernadrágot nyáron is előszeretettel viselnek férfiak, hiszen rövidnadrág formájában is kapható és párosítható szinte bármivel. Farmernadrágot tehát bárhol, bármikor, bármilyen időben viselhetünk és igényeink szerint párosíthatjuk olyan darabokkal, amelyek vagy elegánsabbá, vagy lezserebbé varázsolják azt.

Ezután kijelenthetjük, hogy egy öltönynadrág, szövetnadrág és egy farmernadrág minden férfi ruhatárában jelen kell legyen, hiszen aktuális stílusunk, munkahelyünk vagy különböző események megkívánják a különböző nadrágok viselését.

Kapcsolódó cikkek

Rajzfilmfigurák a kifutókon és az utcán

Gyerekkor újratöltve: rajzfilmfigurák a ruhákon

A divatnak köszönhetően a felnőttek is lehetnek kicsit újra gyerekek, de nem gyerekesek.

Milyen nadrágot viselj?

Milyen nadrágot viselj? - avagy melyik nadrágot mikor illik hordani

A hétköznapokban nehéz nap mint nap kiválasztani a megfelelő ruhadarabokat, valamint megfelelő kombinációjukat.