9 csodálatos tény Indiáról

Nem csak lenyűgöző ország, de tele van érdekességgel is.
9 csodálatos tény Indiáról

India, ma a világ 2. legnépesebb országa. Nem csak sokan lakják, hanem sokféle vallást is gyakorolnak és színes, érdekes kultúrával rendelkezik. Most 9 olyan tényről olvashatsz, amelyeket még lehet, hogy te sem hallottál soha.

Varanasit lakják a legrégebben

Indiában, Varanasi az egyik legrégebben lakott terület. A szent város, a Gangesz folyó partján terül el. A hindu mitológia is említést tesz róla. E szerint, Siva 5000 évvel talált rá a városra.

India és az úszó postai szolgáltatás

A világon az egyedüli úszó posta, Indiában található meg. A hajószerű postahivatal a Srinagar Dal tavon lebeg. A postahivatalban, egy filatélia múzeum is található.

Az egyetlen hely, ahol a teheneknek jogaik vannak

Indiában szentként tisztelik az emberek a teheneket. Indiában még törvény is született azzal kapcsolatban, hogy ezeket a szent állatokat sem eladni, sem levágni nem szabad, a fogyasztásukról már nem is beszélve.

Itt él a legtöbb vegetáriánus a világon

A lakosság nagy része a hindu vallást vallja magáénak, így az emberek többsége, vegetáriánus. A világon, Indiában, él a legtöbb olyan ember, akik nem esznek húst.

India és az angol nyelv

India a második olyan hely a világon, ahol az angol nyelvet beszélik. Az első helyen az Amerikai Egyesül Államok áll. A jövőben, a statisztikai adatok szerint, Indiában még többen fognak angolul beszélni, köszönhető ez az oktatás fejlődésének.

A világ második legnagyobb úthálózata

Indiában 1,9 millió mérföldnyi út van, így a világon a második legnagyobb úthálózatát tudhatja magáénak. Az első helyen Amerika áll.

Az indiai vasút és Ausztrália

Indiában, nap, mint nap annyi ember utazik vonatokon, mint amennyi Ausztrália lakossága. Az Indian Railways több, mint 7000 vasúti állomást köt össze. Több mint 12000 vonaton, körülbelül 23 millió utast szállítanak.

Golden Temple of Amritsar

A Golden Temple, vagyis az Arany Templom Amritsarban, a világ egyik leglátogatottabb helye.

Temple of Rats

Igen bizony, Indiában van ez a különös hely, vagyis a Patkányok Temploma. Az indiaiak hisznek abban, hogy az elhunyt szeretteik ilyen formában térnek vissza a világba, éppen ez az oka, amiért egy szent helyet is emeltek a tiszteletükre.

Kapcsolódó cikkek

6 érdekesség a világ minden tájáról

6 érdekesség a világ minden tájáról

A fura dolgokra mindenki kíváncsi, még akkor is, ha azok nem itthon, hanem a nagyvilágban történnek.

9 ital, amelyet mindenképpen próbálj ki Brazíliában

9 ital, amelyet mindenképpen próbálj ki Brazíliában

Brazília, napsütés, pálmafák és italok. Nagyon sok olyan brazil italról még csak nem is hallottunk, de ha már ott jársz, semmiképpen se hagyd ki ezeket az italokat.

Illatok szárnyán az emlékekbe

Illatok szárnyán az emlékekbe

Egy-egy illatról, különböző emlékképek kúszhatnak az agyunkba.