A világ 7 legfurább étele

Nem csak furák, néhány még büdös is.
A világ 7 legfurább étele

Bizonyára, te is félrenéztél már néhányszor egy-egy piacon, amikor külföldön jártál. Még ha az adott étel a kedvencek listáján is van az adott országban, nem biztos, hogy egy turista gyomra is olyan könnyedén befogadja azt. Hiszen még az elménk is tiltakozhat az ellen, hogy szöcskét, vagy valamilyen állatnak a szemét megkóstoljuk. Most következzen 7 olyan étel, amelyet lehet, hogy soha az életedbe meg nem kóstolnál.

Olaszország és a büdös sajt

Az egyik leggyomorforgatóbb talán az olasz sajt, amely minél büdösebb, annál finomabb. A sajt neve is ez: rohadt sajt (casu marzu). A juhsajtban a sajtlégy lárvái kerülnek. Forgalomba már nem hozzák ezt a sajtot, de még így is sok olasz eszi, szereti, kedveli és sokan még a kukacokat sem szedik ki a megérett sajtból.

Kambodzsa és a pókok

Ha Kambodzsában jársz, ne lepődj meg, ha sült tarantulával kínálgatnak a piacon, vagy ha meglátod az étlapon egy-egy étteremben. Ha eddig rettegtél a pókoktól, nem biztos, hogy Kambodzsát kell megjelölnöd úticélodul.

Mexikó és a hangyatojás

Bizonyára láttál már te is hangyatojásokat. Egy helyen, egy csomóban sokat. Eszedbe jutna bármilyen ételbe is belekeverni? Nem, ugye? Mexikóban azonban előszeretettel készítik el ezt a krémes állagú ételt, amelynek magvakra hasonlatos íze van.

Koreában imádják az élő polipot

Még megfőzve is fura, és sikamlós a polip, nem túl könnyű vele bánni, nemhogy akkor, amikor még szegényke él. Márpedig Koreában imádják ebben az állapotában is, mindössze egy kicsit megízesítik és már fogyasztják is. Sőt, még fesztivált is rendeznek, ahol a polipevés is benne van a repertoárban.

Thaiföld és a férgek

Thaiföldön nem számít kuriózumnak, hogy a sült férgeket megeszik az emberek, persze egy-egy turista biztos nem érzi túl jól magát, amikor egy étteremben, a mellette lévő asztalnál egy adag sült férget fogyaszt el valaki jóízűen. A piacokon lehet találkozni olyan férgekkel, amelyek alaposan át vannak sütve, de olyan is előfordul, amelyek teljesen nyersnek, élőnek tűnnek, és ezzel együtt gyomorforgatónak is.

Japán és a tonhal

Jártál már Japánban? Ne ijedj meg, ha egy-egy üzletbe betérve, a húsospultnál hatalmas szemek merednek rád. Ez nem más, mint a tonhal szem. Állítólag nagyon finom, ízletes.

Szegény kis kacsa

A végére hagytam, a számomra legfelfoghatatlanabb ételt, a kacsa embriót, amelyet Délkelet-Ázsiában fogyasztanak előszeretettel. A kacsa még a tojásban növekszik, amikor megfőzik, tojással együtt, aztán a tojást lehámozzák róla és szőröstől-bőröstől elfogyasztják. Nagyon morbid.

Kapcsolódó cikkek

11 érdekesség Olaszországról

11 érdekesség Olaszországról

Olaszország kedvelt úticél minden évszakban, így jó, ha felvértezzük magunkat némi tudással, ha ebbe az országba készülünk.

Fenntartható városok a világban

Fenntartható városok a világban

A fenntarthatóságon is múlhat, hogy milyen életkörülmények között élnek például az adott város lakosai.

9 csodálatos tény Indiáról

9 csodálatos tény Indiáról

India egy felettébb misztikus hely és mindig van mit erről a szépséges helyről tanulni.