9 ital, amelyet mindenképpen próbálj ki Brazíliában

Mint ahogyan minden országnak, úgy Braziliának is megvannak a nemzeti italai.
9 ital, amelyet mindenképpen próbálj ki Brazíliában

Mint ahogyan minden országnak, úgy Braziliának is megvannak a nemzeti italai. Akármilyen okból is utazunk egy-egy egzotikus tájra, mindenképpen bele kell kóstolnunk az adott ország kultúrájába, legyen szó művészetről, történelmi látványosságokról, illetve nemzeti ételekről és italokról. A cikkben 9 olyan nemzeti italt mutatunk be, amelyeket vétek lenne kihagyni, ha Brazíliába utazol!

Cachaca

A cachaca, Brazília egyik, és méltán híres nemzeti itala. Ez az ital, desztillálással készül, mégpedig cukornádból. Magas cukortartalommal rendelkezik. Brazíliában, Rio de Janeiro-ban főleg önmagában fogyasztják, míg más országokban a caipirinha alapanyagaként ismert és fogyasztott ital.

Caipirinha

Az eredeti változat cachacából, cukorból, lime-ból és jégből készül, amelyet alaposan összekevernek egy pohárban. Lime helyett gyakran használnak más gyümölcsöket az ital elkészítése során, mint például bogyós gyümölcsöket, licsit, vagy mandarint.

Cajuína

A cajuína egy alkoholmentes ital, amely kesudióból készül. A kesudiót kipréselik és a levét alapos tisztítást követően, hidegen szolgálják fel.

Kókuszvíz

Brazíliában hűsítő italként szolgálnak fel kókuszvizet. A tengerparton napozva jól is esik egy kis hűsítő, amely nem más, mint a kókuszdió belsejéből nyert folyadék. Ez nem csak nagyon édes, de egészséges is, hiszen számtalan vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.

Acai Juice

Az acai bogyót ma már hazánkban is sokan ismerik. A bogyókból préselt juice nem kevés kalóriát tartalmaz, viszont energiát szolgáltat a szervezet számára. Az acai juice nagyon népszerű a brazil strandokon. Alkoholos italokhoz is keverik és más gyümölcsökkel turmixolva is előszeretettel szolgálják fel.

Catuaba

A catuaba szintén egy nemzeti ital, amelyet az Amazonas-esőerdőben található növény kivonatából készítenek. Hasonlít a borhoz, de ez egzotikusabb ital, és kissé erősebb is annál. Brazíliában afrodiziákumként is ismerik, ezért csak mérsékelten javasolják a fogyasztását.

Capeta

A capeta összetevői között megtalálható a cachaca, a sűrített tej, a fahéj, a méz és a guarana, amely egy trópusi bogyó. Brazília az őshazája. A guarana energizáló hatásairól is ismert. Az ital nem csak selymesen krémes, de hihetetlenül édes is.

Leite de Onca

Az italt „jaguár tej” koktélnak is nevezik. Az ital alapja a cachaca, amelyhez sűrített tejet adnak. Lehet melegen és hidegen is fogyasztani. Mivel kinézetre a tejre hasonlít, így nagyon becsapós lehet, ha egy brazil bárban, egymás után sok ilyen koktélt megiszunk, hiszen az ital, nem alkoholmentes.

Bloody Carioca

A Bloody Mary helyettesítője ez az ital Braziliában, ahol vodka helyett cachacát használnak, de az italban ugyanúgy megtalálható a friss paradicsomlé, a citromlé, a zeller és a szerecsendió is.

Rio de Janeiro szállások itt!

Kapcsolódó cikkek

9 ital, amelyet mindenképpen próbálj ki Brazíliában

9 ital, amelyet mindenképpen próbálj ki Brazíliában

Brazília, napsütés, pálmafák és italok. Nagyon sok olyan brazil italról még csak nem is hallottunk, de ha már ott jársz, semmiképpen se hagyd ki ezeket az italokat.

10 meglepő tény az állatokról

10 meglepő tény az állatokról

A delfinek már az anyaméhben is énekelnek.

Illatok szárnyán az emlékekbe

Illatok szárnyán az emlékekbe

Egy-egy illatról, különböző emlékképek kúszhatnak az agyunkba.