Hogyan válasszuk ki a tapétát a nappaliba?

Annak eldöntése, hogy melyik tapéta a legjobb a nappalijába, ijesztő feladatnak tűnhet.
Hogyan válasszuk ki a tapétát a nappaliba?

A legjobb módja a kezdésnek, ha kiválaszt egy témát és színsémát. A megfelelő tapéta kiválasztásával olyan egyedi megjelenést hozhat létre, amely a nappalit otthona középpontjává teszi. Ezután választhat olyan tapétadizájnt, amely illeszkedik ehhez a témához. Íme néhány tipp, amely segít kiválasztani a tökéletes tapétát.

Gondoljon a családja személyiségére. A zene vagy a könyvek iránti szeretetét megmutathatja, ha olyan nyomtatást választ, amely ezt a szenvedélyt képviseli. Ha például zenész, fontolóra vehet egy olyan tapétát, amely kalligrafiára hasonlít. Ha bibliofil, választhat olyan tapétadizájnt, amely egy klasszikus könyvet ábrázol. Vagy ha nagy könyvtárral rendelkezik, választhat olyan dizájnt, amely úgy néz ki, mint egy könyv.

Amikor a nappali dizájnját választja, gondoljon a szoba témájára. Modern vagy minimalista szeretne lenni? Törekedjen a merész színek és minták közötti egyensúlyra, vagy semleges színvilágra és finomabb mintákra. Ha nem biztos benne, fontolja meg, hogy egy adott fal kiemelésére tapétamintát használ. Gyakran ez összehangoltabb megjelenést eredményez. Modern minták esetén próbáljon olyan mintát választani, amely kiegészíti a témát.

Ha a mennyezete magas, használhat drámai hatású tapétát. Például rózsaszín és fekete színnel drámai hatást érhet el. Ha minimalistább szeretne lenni, akkor használhat egy egyszerűbb mintát, és kerülheti a mozgalmas mintákat. A modernebb stílusban olyan tapétát használhat, amely visszhangozza otthona színvilágát és stílusát.

Amikor tapétát választ a nappalijába, vegye figyelembe a tér méretét. Ha a nappalija kicsi, vegye figyelembe a tapéta mintájának méretét és a falak alakját. Ha például nagy a tér, egy nagy, nyüzsgő mintájú tapéta szűkösnek tűnhet. Ha kis térrel rendelkezik, válasszon olyan mintát, amely érdekessé teszi, de nem nyomja el a dekorációt.

A nappali tapétájának kiválasztásakor figyelembe kell vennie a ház többi részének hangulatát és stílusát. Színének és textúrájának illeszkednie kell a szoba hangulatához. Ezenkívül a tapétának alkalmasnak kell lennie a nappalijához. Ha formális, minimalista nappalit szeretne, válasszon hagyományosabb és semlegesebb dizájnt a lakás többi részébe. Egy informálishoz próbáljon ki egy kicsit lazább tapétát.

Kapcsolódó cikkek

Térnövelő trükkök, amikkel nagyobbnak tűnik az otthonunk

Térnövelő trükkök, amikkel nagyobbnak tűnik az otthonunk

Néhány optikai trükkel nem csak tágasabbnak látszik majd otthonunk, hanem komfortosabbnak is.