Milyen szín illik az egyes csillagjegyekhez?

A hirtelen bekövetkezett tavaszi hangulat miatt az emberek nagy része energikusabbá válik, mindenképpen akar tenni valamit, változtatni a környezetén.
Milyen szín illik az egyes csillagjegyekhez?

Legyen szó saját magunkról vagy a környezetünkről, mindig akad valami, ami aktuálisan nem tetszik. A fal színe például pontosan egy olyan dolog, amit könnyen át tudsz alakítani. Lássuk, hogy milyen árnyalatok passzolnak az egyes jegyekhez!

Hálószoba színek és a csillagjegyek

Mindegy, hogy felnőttről vagy gyermekről van szó, a színek minden korosztály számára meghatározóak lehetnek. Akár a szőnyegről, akár a falról, akár a textilekről van szó, mindegyik kapcsán érdemes ügyelni arra, hogy melyik milyen hatással van ránk.

A kos például imádja a vöröset és a narancssárgát, hiszen egy igazán rámenős és törtető személyről van szó. Hozzájuk legjobban a fényes és az energikus tónusok passzolnak, mint a piros, hiszen ez a Mars színe is, ami bolygóvezérnek számít. Ellenben a bikákkal, akik földjegyként imádják a zöldet és a mályvát. Személyiségükből fakadóan a puha és finom árnyalatokkal szeretik körbevenni magukat, ez emlékezteti őket arra, hogy kapcsolódjanak a Földhöz.

Mi a helyzet a nyári jegyekkel?

Az ikrek imádják a fehéret, de sokszor a színesre sem mondanak nemet. Energikus jegyről van szó, aki azonban imádja a világosságok, a letisztultságot és a nyitottságot. A gyermekek esetében azonban jobb megoldás lehet pár színt csempészni a szobába, hiszen a túlzottan sok fehér használata nem lesz rájuk inspiráló hatással. Lehet szó az ágyneműről ovisoknak, a függönyről, esetleg a szőnyegről, valamilyen plusz színt csempésszünk a helyiségbe.

A rákok szintén nem szeretik a feltűnést, így a pasztell színek és a lila áll hozzájuk a legközelebb. Ellenben az oroszlánnal, aki imádja a narancsot és a sötétebb változatokat. Nem passzolnak hozzá a semmitmondó árnyalatok, hiszen ez nem tükrözi a hűségüket és az optimizmusukat.

Őszi és téli csillagjegyek kedvenc színei

A szűz imádja a kéket és a barnát, míg a mérleg inkább a sötétzöldet és a rózsaszínt részesíti előnyben. Mindegyik megnyugtató szín, puha és sikkes, így tökéletes szimbolizálja őket. A skorpió ha csak teheti, szintén inkább a barnát és az élénk rózsaszínt választja, szemben a nyilassal, akinek a kedvenc árnyalatai a lime és a lila. A bak sokszor tűnhet érzelemmentesnek, nem csoda, hogy a világosszürke és a világoskék áll hozzá a legközelebb.

Ami viszont a vízöntőt illeti, imádja a kéket, ez már szinte alapnak számít nála. Számára ez az otthon és a szabadság szimbóluma. Ugyanez a halaknál a türkiz, hiszen neki mindene a víz, így rengeteg hasonló színű kiegészítőt, textilt választ magának. Legyen szó ágyneműről, asztalterítőről, a legjobb megoldás, ha türkizben gondolkodik, így nem okoz magának csalódást.

Összegezve

A színek kapcsán fontos ügyelni nemcsak a fal színeire, hanem bizony az egyes kiegészítőkre is. Nem mindig csak az otthonunkban kell gondolkodni, hiszen ágyneműre ovisoknak óvodába is szükségük van, ami nem lehet hagyományos és unalmas fehér típus. Válasszunk a csillagjegyéhez passzoló árnyalatokat, mintákat, így garantáltan imádni fog reggel elindulni.

Kapcsolódó cikkek