Mit kell figyelembe venni kandalló vásárlásakor

Akár először vásárol kandallót, akár csak a régi készülékét cseréli le, érdemes figyelembe venni néhány kulcsfontosságú tényezőt, amelyek segítenek az okos vásárlásban.
Mit kell figyelembe venni kandalló vásárlásakor

Ha tudja, hogy mit szeretne, leszűkíti a választékot, és könnyebb lesz megtalálni a legmegfelelőbbet.

A legfontosabb tényező a biztonság. Számos biztonsági intézkedést kell meghozni, többek között a tűzoltósággal való egyeztetést és annak biztosítását, hogy otthona éghető gyújtórendszerrel legyen felszerelve. Felbérelhet egy tanúsított kandallóbiztonsági ellenőrt is, hogy megbizonyosodjon arról, hogy új darabja megfelel az összes szabályzati követelménynek.

Az egyik legfontosabb döntés, amit meg kell hoznia, a kandalló mérete. Nemcsak a hőteljesítményt befolyásolja, hanem a helyiség általános megjelenését is. Egy túl kicsi kandallókeret nem mutat majd a helyén, és kényelmetlenül fogja érezni magát. A túl nagy túlterheli a teret, és felesleges kiadásnak tűnik. A megfelelő modell kiválasztása az Ön igényeinek és otthona méretének mérlegelésén múlik.

A másik dolog, amit figyelembe kell venni, az a tüzelőanyag. A kandallóhoz többféle tüzelőanyag használható. A fa a legolcsóbb, de rendszeres karbantartást, tisztítást és etetést igényel. Választhat gázüzemű kandallót vagy elektromos kandallót is. Olyan tüzelőt kell választania, amelyik megfelelő AFUE-értékkel rendelkezik. Minél hatékonyabb, annál többet takaríthat meg a fűtési költségeken.

A másik legfontosabb tényező, amit figyelembe kell vennie, hogy hogyan fogja használni a kandallót. Például, elsődleges fűtésre fogja használni, vagy pedig találkozóhelyként fogja használni? Ha ez utóbbi, akkor előfordulhat, hogy szerkezeti átalakításokat kell végeznie a kívánt megjelenés eléréséhez. A tűzoltósággal is egyeztetnie kell, hogy az új darab megfelel-e a szomszédságában szükséges összes előírásnak.

A legjobb dolog a kandallóban az, hogy sokoldalú lakberendezési tárgy. Használható hőre, esztétikára és még szigetelésre is. Kényelmes gyülekezőhelyet biztosíthat a család és a barátok számára. Stílusos központi elemként is szolgálhat az otthonban.

Kapcsolódó cikkek