Ők voltak a tavalyi év legjobban fizetett magyar sportolói

Itt az évvégi összegzések ideje, ezúttal a legjobban fizetett magyar sportolók listáját hoztuk el.
Legtöbbet kereső magyar sportolók

A lista legelőkelőbb helyezéseit a Németországban légióskodó magyar labdarúgók foglalják el. Rajtuk kívül a legjobb 5 közé egyedül egy teniszező tudott beférkőzni. Az első helyen az RB Leipzig kapusa Gulácsi Péter végzett az idei évben, akinek a fizetése nagyjából 1,8 millió forintnak felel meg. Gulácsit két magyar csapattársa követi a listán: Willi Orbán nagyjából egymilliárd forintnak megfelelő összeget kap, Szoboszlai Dominik 905 millió forintnyit. Szalai Ádám már a pályafutása vége felé közeledik, ennek ellenére a negyedik legjobban fizetett magyar sportoló volt az évben, a Mainzban futballozó támadó, több mind 500 millió forintot tett zsebre az évben.

A Bundesligában játszót magyar labdarúgók mögé Fucsovics Márton tudott odaférkőzni az ötödik helyre, 2018 után először sikerült átlépnie az egymillió dolláros határt a magyar teniszezőnek, ezúttal 352 millióval zárta az esztendőt.

Az olimpikonok idén szép pénzt kaptak a tokiói szereplésük után, de még így sem érik el a külföldön légióskodó labdarúgókat, és ha nem lennének ezek az állami támogatások, akkor még nagyobb lenne a különbség közöttük. Az 1996-os atlantai olimpia óta a legtöbb dobogós helyezést a nyáron Tokióban szerezte a magyar csapat, idén 20 érem volt a termés. Egy aranyérem 50 millió forintot ért.

Az olimpikonok közül Csipes Tamara kapta a legtöbb jutalmat, egyedül az ő összege haladja meg a 100 millió forintot (107,2). Őt Kozák Danuta és Milák Kristóf követi, akik pontosan 100 millió forintot kaptak az idei teljesítményük jutalmaként. Az olimpikonok közül egyértelműen a kajakozók kapják a legtöbb pénzt, hiszen a harmadik helyen Bodonyi Dóra található, aki Szilágyi Áronnal karöltve 78,5 millió forintot kapott. Őket Kopasz Bálint követi, aki szintén 70 millió forint felett zárta az évet, az ötödik helyen pedig a paraúszó Pap Bianka van 64,9 millió forinttal.

Ha a nemzetközi listát vesszük szemügyre, akkor sikerült leszorítani a labdarúgókat az élről, Connor McGregor nem feltétlenül a teljesítményével vívja ki a hatalmas összegeket, de valahogyan összeszedett 180 millió dollárt. Őt követi Lionel Messi és Cristiano Ronaldo, akik azért szintén bőven 100 millió dollár felett termeltek az idei évben. Ezután a Dallas Cowboys irányítója Dak Prescott következik, az ő helyen egyértelműen meglepésnek számít, ő az utolsó aki átlépte a 100 milliós határt. Az 5. helyre LeBron James fért oda 97 millió dolláros keresetével. 2021. december 29.

Kapcsolódó cikkek

Legtöbbet kereső magyar sportolók

Ők voltak a tavalyi év legjobban fizetett magyar sportolói

Itt az évvégi összegzések ideje, ezúttal a legjobban fizetett magyar sportolók listáját hoztuk el.

Különleges sport Guinness-rekordok

A legkülönlegesebb sport Guinness-rekordok

Hatalmas dolognak számít ha valaki be tud kerülni a Guinness-rekordok könyvébe, főleg ha ezt l valamilyen komoly sportteljesítménnyel teszi meg az illető.