Hogyan működik a házi szennyvíztisztító?

A házi szennyvíztisztító minimális áramfogyasztással maximális hatékonyságra képes, csendes és környezetbarát üzemelés mellett.
Hogyan működik a házi szennyvíztisztító?

A megtisztított víz mindennek tetejében újrahasznosítható például kerti öntözés vagy elszivárogtatás során. Tehát ez a megoldás nem pusztán hatékonyságban verhetetlen, hanem kétségtelenül pénztárcabarát választás is egyben. De pontosan hogyan működik a szerkezet?

Az ülepítőben kezdődik minden

A haziszennyviztisztitas.hu oldalán megvásárolható berendezések tartályaiban nincsenek mechanikus szivattyúk, valamint mozgó alkatrészek, pontosan ezért igényelnek minimális karbantartást, és biztosítanak maximális helytállást. A felépítésük a következőképpen néz ki.
A szennyvíz első körben az ülepítőbe kerül, ami egyben az iszap tárolására is szolgál. A szennyvízben úszkáló anyagok a tárolóban maradnak, míg a megtisztított víz az aktivációs rész felé halad, ahol aztán bekövetkezik a létfontosságú biológiai kezelés.

Az iszap ülepítése a másodlagos ülepítőben megy végbe. A megtisztított víz távozik a rendszerből, míg a sűrű iszap visszakerül az aktivációs részbe, a felesleges iszap pedig újfent az ülepítőben köt ki.

Mit jelent mindez a gyakorlatban?

Azt, hogy a rendszer naponta akár hatszáz liternyi szennyvíz megtisztítására is képes. Aminek a végeredménye egyrészt az újrahasznosítható megtisztított víz, másrészt az iszap, mely könnyedén eltávolítható és komposztálható. Vagyis tulajdonképpen semmiféle olyan anyag nem keletkezik, ami káros lenne a környezetre, ami kockázatot jelentene, vagy extra bánásmódot igényelne.

Ha szigorúan a költségeket vesszük górcső alá, akkor is kizárólag pozitív mérleggel számolhatunk. A berendezés ár-érték arányban kimagaslóan jól teljesít. Akár áram nélkül is képes üzemelni, amúgy pedig a fogyasztása elenyésző. A csatornázási, valamint a talajterhelési díjak mindegyike megspórolható. Ezen kívül az iszappal sincsen semmiféle plusz teendő. A hosszú élettartam mindeközben épp úgy borítékolható, mint a hatékony, eredményes, könnyű használat. Nem nehéz eldönteni, megéri-e erre az innovációra voksolni!

Kapcsolódó cikkek

Minden nap egy kis lépés a Föld érdekében

Minden nap egy kis lépés a Föld érdekében

Nem csak divathóbort, hanem komoly felelősség a természetvédelem. Kicsiben haladva is nagyon sokat tehetünk a változásért.

Hogyan készüljünk fel a téli vadászatra?

Hogyan készüljünk fel a téli vadászatra?

A tél közepén a havas erdőbe való kirándulás kifizetődő élmény lehet, ha megfelelően felkészül.

Mikor és milyen alkatrészeket kell cserélni az elektromos járművekben?

Mikor és milyen alkatrészeket kell cserélni az elektromos járművekben?

Az alábbiakban összegyűjtöttük, mikor és milyen alkatrészeket kell cserélni az elektromos járművekben folyamatos használat mellett, a hosszú élettartam okán.