10 hihetetlen tény a nagyvilágból

Nem csak hihetetlenek, hanem egészen érdekesek is.
10 hihetetlen tény a nagyvilágból

Néha csak nagyokat nézünk, amikor valami érdekességről olvasunk. Aztán még hosszú percekig töprengünk azon, hogy mennyi az adott hír valóságértéke, vagy, ha hiszünk is az adott dologban, csak percekig csóváljuk a fejünket, hogy ilyen, és ehhez hasonló dolgok valóban megtörténhetnek. Az alábbi érdekességek láttán, te is így érzel majd. Lássuk, a 10 érdekességet a nagyvilágból!

1. Nagyobb összeget csak nehezen adunk ki, és nagyon megnézzük, hogy miért fizetünk. Nem úgy egy Aimee Davison nevű hölgy, aki összesen 10000 dollárt fizetett egy „festményért”, pontosabban egy olyan képért, ami semmit sem ábrázolt, vagyis csak a keret lóg a falon. A festmény a „Friss levegő” címet kapta.

2. A WC-csészék láttán senkinek sem jutna eszébe az ebéd, vagy a vacsora. Nem úgy a tajvani embereknek, hiszen Tajvanon van olyan étterem is, ahol miniatűr WC-csészékben szolgálják fel az ételeket. Az emberi fantázia határtalan.

3. Las Vegas a csillogásról és a kaszinókról híres. Egyetlen kaszinóban sincs óra. Talán nem véletlenül. A cél az, hogy az emberek minél több időt töltsenek el egy-egy ilyen helyen. Meg kell hagyni, nagyon rafináltak.

4. India és Banglades között viták dúltak egy sziget miatt. Azonban, mire rendezték volna egymás között a tulajdonjogokat, a szigetnek a globális felmelegedés miatt nyoma veszett.

5. A sárgarépa sem mindig narancsszínben pompázott. A termelők addig kísérleteztek, míg elérték, hogy a lila színű zöldségnek a mostani, narancssárga színe legyen.

6. Sao Paoloban létezik egy sziget, amelyet Snake, vagyis Kígyó-szigetnek neveznek. Ez a világ leghalálosabb szigete, hiszen több csúszómászó lakja a sziget, lépten-nyomon beléjük botlanánk, persze csak ha lenne bátorságunk a szigetre látogatni.

7. A nők imádnak költekezni. Ezt mindenki tudja. Mégis, hogy lehet az, hogy világszerte a nők körülbelül 18 billió dollárt keresnek, mégis 28 billió dollárt költenek? Ki érti a nőket?

8. Sir Isaac Newtonról nem a brutalitás jut az eszünkbe. Ő mégis ilyen ember volt, legalábbis, 19 éves korában megfenyegette a szüleit, hogy élve elégeti őket. Még, hogy a tudósok nem őrültek?

9. Indiában él a világ legnagyobb családja. Az úrnak összesen 39 felesége van, és összesen 94 gyermeke született. Azért ez nem semmi.

10. Charles Darwin nem pusztán felfedezte az egyes állatfajokat, de minden egyes állatot meg is kóstolt, amelyet felfedezett, ami egy kicsit morbid is.

Kapcsolódó cikkek

9 ital, amelyet mindenképpen próbálj ki Brazíliában

9 ital, amelyet mindenképpen próbálj ki Brazíliában

Brazília, napsütés, pálmafák és italok. Nagyon sok olyan brazil italról még csak nem is hallottunk, de ha már ott jársz, semmiképpen se hagyd ki ezeket az italokat.

Illatok szárnyán az emlékekbe

Illatok szárnyán az emlékekbe

Egy-egy illatról, különböző emlékképek kúszhatnak az agyunkba.

10 meglepő tény az állatokról

10 meglepő tény az állatokról

A delfinek már az anyaméhben is énekelnek.