11 érdekesség Olaszországról

Olaszország egy csodaszép ország és bizony sok „titka” is van.
11 érdekesség Olaszországról

Olaszországban rengeteg turista megfordul évről- évre. Sokan látogatják meg az olasz nevezetességeket és térnek be olyan helyekre, amelyek az utazási iroda katalógusaiban szerepelnek. Azonban lehet, hogy nem hallottál olyan érdekességeket Olaszországról, amelyekről most a cikkben olvashatsz.

William Shakespeare és Olaszország

William Shakespeare számtalan művet írt, ahol a cselekmény Olaszországban játszódik. Gondoljunk csak a Rómeó és Júliára. A megható, szerelmes történet Veronában játszódik. Állítólag azonban Shakespeare egyáltalán soha nem is járt sem az olasz városban, sem Olaszország más városaiban.

A Trevi - kút és a turisták

Ha Olaszországban jársz, ne felejts el a Trevi - kútba némi aprót dobni, ez ugyanis szerencsét jelent. A Trevi-kútba, évente több millió pénzt dobnak. Ezt a sok pénzt aztán összegyűjtik, és jótékonysági célokra fordítják.

Pinokkió kalandja Olaszországban indult útjára

Pinokkiót mindenki ismeri. A fából faragott bábu orra mindig nő egy-egy kicsit, amikor füllent. Nos, a kis fabábu történetét 1880-ban írta meg Carlo Collodi. A kis fabábu kalandjai először egy olasz újságban jelentek meg.

A nemzeti virág

A legtöbb országnak van valamilyen nemzeti virága. Olaszországnak a liliom, azonban sokan meg vannak győződve arról, hogy az olaszok nemzeti virága, a rózsa.

A Sixtus – kápolna

A Sixtus-kápolnát naponta mintegy 20000 turista látogatja. A kápolna arról híres, hogy a mennyezetét Michelangelo festette 1552-ben. A műalkotás ma a világ egyik leghíresebb alkotása.

Olaszország és a vulkánok

Olaszországban összesen 3 aktív vulkán is működik. Az egyik, az Etna, amely utoljára 2018-ban tört ki.

Vatikán város a világ legkisebb országa

Rómában található Vatikán város, amely a világ legkisebb országaként van nyilvántartva. Viszont, történelmi emlékekkel és híres műalkotásokkal találkozhatunk, ha itt járunk. Ilyen például a Szent Péter székesegyház, a Raphael freskók, vagy a fent említett Sixtus - kápolna.

A tavak országa

Olaszországban összesen 1500 tó található. A tavak szépsége lenyűgözhet bárki, főleg, ha az adott tónál egy-egy vízesésben is gyönyörködhetünk.

Olaszország és az első bank

Olaszországban nyitotta meg a kapuit az első bank, mégpedig a San Giorgio Bank, 1149-ben.

Az olaszok és a szemüveg

Az első szemüveg megalkotása is az olaszoknak köszönhető. Körülbelül a 13. század végén jelent meg az első szemüveg, a látás javítására.

A pizza és az olaszok

A pizza szó már a 10. században megjelent, de a valódi, a modern formában is ismert, paradicsomos szósszal készült pizza, csak a 18. század végén jelent meg Nápolyban.

Hotelek, tengerpart

Olaszországi szállások itt!

Kapcsolódó cikkek

9 csodálatos tény Indiáról

9 csodálatos tény Indiáról

India egy felettébb misztikus hely és mindig van mit erről a szépséges helyről tanulni.

6 érdekesség a világ minden tájáról

6 érdekesség a világ minden tájáról

A fura dolgokra mindenki kíváncsi, még akkor is, ha azok nem itthon, hanem a nagyvilágban történnek.

Fenntartható városok a világban

Fenntartható városok a világban

A fenntarthatóságon is múlhat, hogy milyen életkörülmények között élnek például az adott város lakosai.