11 érdekesség Olaszországról

Olaszország egy csodaszép ország és bizony sok „titka” is van.
11 érdekesség Olaszországról

Olaszországban rengeteg turista megfordul évről- évre. Sokan látogatják meg az olasz nevezetességeket és térnek be olyan helyekre, amelyek az utazási iroda katalógusaiban szerepelnek. Azonban lehet, hogy nem hallottál olyan érdekességeket Olaszországról, amelyekről most a cikkben olvashatsz.

William Shakespeare és Olaszország

William Shakespeare számtalan művet írt, ahol a cselekmény Olaszországban játszódik. Gondoljunk csak a Rómeó és Júliára. A megható, szerelmes történet Veronában játszódik. Állítólag azonban Shakespeare egyáltalán soha nem is járt sem az olasz városban, sem Olaszország más városaiban.

A Trevi - kút és a turisták

Ha Olaszországban jársz, ne felejts el a Trevi - kútba némi aprót dobni, ez ugyanis szerencsét jelent. A Trevi-kútba, évente több millió pénzt dobnak. Ezt a sok pénzt aztán összegyűjtik, és jótékonysági célokra fordítják.

Pinokkió kalandja Olaszországban indult útjára

Pinokkiót mindenki ismeri. A fából faragott bábu orra mindig nő egy-egy kicsit, amikor füllent. Nos, a kis fabábu történetét 1880-ban írta meg Carlo Collodi. A kis fabábu kalandjai először egy olasz újságban jelentek meg.

A nemzeti virág

A legtöbb országnak van valamilyen nemzeti virága. Olaszországnak a liliom, azonban sokan meg vannak győződve arról, hogy az olaszok nemzeti virága, a rózsa.

A Sixtus – kápolna

A Sixtus-kápolnát naponta mintegy 20000 turista látogatja. A kápolna arról híres, hogy a mennyezetét Michelangelo festette 1552-ben. A műalkotás ma a világ egyik leghíresebb alkotása.

Olaszország és a vulkánok

Olaszországban összesen 3 aktív vulkán is működik. Az egyik, az Etna, amely utoljára 2018-ban tört ki.

Vatikán város a világ legkisebb országa

Rómában található Vatikán város, amely a világ legkisebb országaként van nyilvántartva. Viszont, történelmi emlékekkel és híres műalkotásokkal találkozhatunk, ha itt járunk. Ilyen például a Szent Péter székesegyház, a Raphael freskók, vagy a fent említett Sixtus - kápolna.

A tavak országa

Olaszországban összesen 1500 tó található. A tavak szépsége lenyűgözhet bárki, főleg, ha az adott tónál egy-egy vízesésben is gyönyörködhetünk.

Olaszország és az első bank

Olaszországban nyitotta meg a kapuit az első bank, mégpedig a San Giorgio Bank, 1149-ben.

Az olaszok és a szemüveg

Az első szemüveg megalkotása is az olaszoknak köszönhető. Körülbelül a 13. század végén jelent meg az első szemüveg, a látás javítására.

A pizza és az olaszok

A pizza szó már a 10. században megjelent, de a valódi, a modern formában is ismert, paradicsomos szósszal készült pizza, csak a 18. század végén jelent meg Nápolyban.

Hotelek, tengerpart

Olaszországi szállások itt!

Kapcsolódó cikkek

9 ital, amelyet mindenképpen próbálj ki Brazíliában

9 ital, amelyet mindenképpen próbálj ki Brazíliában

Brazília, napsütés, pálmafák és italok. Nagyon sok olyan brazil italról még csak nem is hallottunk, de ha már ott jársz, semmiképpen se hagyd ki ezeket az italokat.

4 tény, amiről csak most hullt le a lepel

4 tény, amiről csak most hullt le a lepel

Most olyan, emberi működéssel kapcsolatos érdekességekről olvashatsz, amelyről csak nemrégiben számoltak be a tudósok.

5 szuvenír Moszkvából

5 szuvenír Moszkvából

Moszkvának vannak olyan tipikus nemzeti "ereklyéi", amelyeket nekünk is be kell szerezni, ha már ott járunk.