Ezek a pedikűrös legkedveltebb eszközei!

Egy jó pedikűrösök a megfelelő eszközök és anyagok nélkül hiába rendelkezik kimagasló tudással, épp ezért minden szakmabeli gondosan választja meg, miket fog használni a kezelések során, így például a vérzéscsillapító és az UV sterilizáló sem maradhat ki egy tapasztalt pedikűrös készletéből. Mik a legkedveltebb pedikűr eszközök? Tudj meg többet!
Ezek a pedikűrös legkedveltebb eszközei!

Milyen eszközökre van szüksége egy pedikűrösnek?

A pedikűrös sokféle technikát alkalmazhat, így a használt eszközök típusa és száma is változó lehet szalononként. Előfordulhat, hogy a szakember a hagyományos, kézi eszközök híve, azonban az is, hogy a modern, gépi megoldásokat támogatja. Néhány eszköz azonban minden pedikűr szalonban előfordul. Mutatjuk, mik ezek!

Ma már minden pedikűrös szalonban találhatóak talpkések, lencsék, szemzők, körömreszelők, sarokreszelők, ollók, köröm csípők, lábáztató, UV sterilizáló, frézerek. Az előbbi felsorolás azonban csak az igazán alapfelszerelés, egy igazán profi pedikűrös eszközkészlete jóval nagyobb és különlegesebb ennél.

UV sterilizáló - a modern fertőtlenítő

Az UV sterilizáló használatára akkor van szükség, amikor a pedikűrös szeretné sterilizálni a kezelésen használt eszközöket, illetve akkor, amikor előkészíti rég nem használt eszközeit. Régebben a szalonokban csupán fertőtlenítőt alkalmaztak, amely nemigazán bőrbarát megoldás. Az UV sterilizáló használatával azonban mindez kiváltható, ugyanis a fertőtlenítés alatt az eszközökön található mikroorganizmusokat is elpusztítja, valamint a fertőtlenítés kémia oldatok használata nélkül történik.

Vérzéscsillapító - vérzés csillapítása, pillanatok alatt

Előfordulhat, hogy kezelés során a láb bőrén vagy a körmök környékén seb keletkezik, így ilyenkor szinte azonnali beavatkozásra van szükség, főleg vérzékenységben szenvedőknél, valamint azoknál a pácienseknél, akik vérhígító gyógyszert szednek. Erre nyújt megoldást a vérzéscsillapító, amelynek csupán egy cseppje is szinte azonnal hat.

A pedikűrösök által alkalmazott vérzéscsillapító használata igen egyszerű, emellett a kezelt személynek sem okoz semmiféle kellemetlenséget. A készítmény ugyanis nyugtató hatású, így a páciens nem érzi azt a különböző sebtisztítók használatakor tapasztalható csípő, szúró érzést, amire számít, ezért a pedikűrös szakemberek rendkívül szeretik a vérzéscsillapító használatát.

A pedikűr eszközök, így az UV sterilizáló és a vérzéscsillapító ma már beszerezhetőek online is, ugyanis léteznek kifejezetten ebből a célból működő webshopok. A legtöbb ilyen oldalon azonban szakembernek kell lenni, hogy bizonyos termékeket beszerezhess, azonban otthoni használatra is rengeteg terméket kínálnak, így ha szakember vagy csupán csak egy otthoni pedikűr kezelésre vágysz, érdemes szétnézni!

Kapcsolódó cikkek

Fenntartható városok a világban

Fenntartható városok a világban

A fenntarthatóságon is múlhat, hogy milyen életkörülmények között élnek például az adott város lakosai.

4 tény, amiről csak most hullt le a lepel

4 tény, amiről csak most hullt le a lepel

Most olyan, emberi működéssel kapcsolatos érdekességekről olvashatsz, amelyről csak nemrégiben számoltak be a tudósok.

11 érdekesség Olaszországról

11 érdekesség Olaszországról

Olaszország kedvelt úticél minden évszakban, így jó, ha felvértezzük magunkat némi tudással, ha ebbe az országba készülünk.