Budapesti lakást vásárolsz? Ezért számolj az ablakcserével!

Viszont akadnak olyan „gyenge pontok”, mondhatni vissza-visszatérő hibák, amikkel érdemes számolni, és amiket nem hozzáértőként első körben könnyű figyelmen kívül hagyni. Pláne, ha a lakás történetesen Budapesten található.
Budapesti lakást vásárolsz? Ezért számolj az ablakcserével!

Mi a helyzet ablakfronton?

Ez az a kérdés, amivel sokan már csak akkor szembesülnek, amikor megvették az ingatlant és kiderül az első télen, hogy valami nincsen rendben. Megy a fűtés, dől a meleg, de a csukott ablakoknál mozog a függöny, a meleg pedig kiszökik. Vajon miért? Pontosan azért, mert a szigetelés nagyon nincsen rendben. Vélhetően az ablakcsere Budapest területén az az ötlet, ami megoldást jelenthet! Hogy miért? Azért, mert tíz esetből kilencszer ezekben a lakásokban a nyílászárók régiek. Nem ritka, hogy még abból a korból származnak, amikor vegyes tüzelésű kazánnal fűtöttek. Ekkoriban kifejezetten jól jött, ha az ablakok kicsit átengedték a benti levegőt, ki a párkány irányába, mert így a káros gázok is eltávozhattak. Rengeteg család élete menekülhetett meg ilyenformán ekkor.

Viszont manapság ez már nem kell, hogy így legyen, sőt! Jelenleg azt a kort éljük, ahol pont hogy a rezsicsökkentő törekvések élveznek elsőbbséget. Szóval még jó, hogy az az elvárás, hogy se a télen nagy nehezen megteremtett meleg, se a nyáron elért hűvös ne szökjön el és meg!

Hogyan tovább a felismerés után?

Ha az már megvan, hogy csak a csere segíthet, akkor a műanyag ablak Budapest kerületeiben az egyik legkedveltebb, egyúttal leginkább megfizethető választás. Tényleg a maximumon teljesít, ami a szigetelést, sőt ami a fényáteresztést illeti. Jól néz ki, tehát esztétikailag is passzol a környezetéhez. És ha mindez nem lenne elég, akkor anyagilag is abszolút kigazdálkodható. Az élettartam mindennek ismeretében nem években, hanem évtizedekben kalkulálható, vagyis a megtérülés finoman szólva sem egyszeres, hanem jócskán többszörös! Többek között ezért éri meg minél előbb lépni ebben a kérdésben, hiszen az előnyök annál hamarabb élvezhetőek!

Kapcsolódó cikkek

Hogyan működik a házi szennyvíztisztító?

Hogyan működik a házi szennyvíztisztító?

A házi szennyvíztisztító minimális áramfogyasztással maximális hatékonyságra képes, csendes és környezetbarát üzemelés mellett.

Hogyan válasszuk ki a tapétát a nappaliba?

Hogyan válasszuk ki a tapétát a nappaliba?

Annak eldöntése, hogy melyik tapéta a legjobb a nappalijába, ijesztő feladatnak tűnhet.