Budapesti lakást vásárolsz? Ezért számolj az ablakcserével!

Viszont akadnak olyan „gyenge pontok”, mondhatni vissza-visszatérő hibák, amikkel érdemes számolni, és amiket nem hozzáértőként első körben könnyű figyelmen kívül hagyni. Pláne, ha a lakás történetesen Budapesten található.
Budapesti lakást vásárolsz? Ezért számolj az ablakcserével!

Mi a helyzet ablakfronton?

Ez az a kérdés, amivel sokan már csak akkor szembesülnek, amikor megvették az ingatlant és kiderül az első télen, hogy valami nincsen rendben. Megy a fűtés, dől a meleg, de a csukott ablakoknál mozog a függöny, a meleg pedig kiszökik. Vajon miért? Pontosan azért, mert a szigetelés nagyon nincsen rendben. Vélhetően az ablakcsere Budapest területén az az ötlet, ami megoldást jelenthet! Hogy miért? Azért, mert tíz esetből kilencszer ezekben a lakásokban a nyílászárók régiek. Nem ritka, hogy még abból a korból származnak, amikor vegyes tüzelésű kazánnal fűtöttek. Ekkoriban kifejezetten jól jött, ha az ablakok kicsit átengedték a benti levegőt, ki a párkány irányába, mert így a káros gázok is eltávozhattak. Rengeteg család élete menekülhetett meg ilyenformán ekkor.

Viszont manapság ez már nem kell, hogy így legyen, sőt! Jelenleg azt a kort éljük, ahol pont hogy a rezsicsökkentő törekvések élveznek elsőbbséget. Szóval még jó, hogy az az elvárás, hogy se a télen nagy nehezen megteremtett meleg, se a nyáron elért hűvös ne szökjön el és meg!

Hogyan tovább a felismerés után?

Ha az már megvan, hogy csak a csere segíthet, akkor a műanyag ablak Budapest kerületeiben az egyik legkedveltebb, egyúttal leginkább megfizethető választás. Tényleg a maximumon teljesít, ami a szigetelést, sőt ami a fényáteresztést illeti. Jól néz ki, tehát esztétikailag is passzol a környezetéhez. És ha mindez nem lenne elég, akkor anyagilag is abszolút kigazdálkodható. Az élettartam mindennek ismeretében nem években, hanem évtizedekben kalkulálható, vagyis a megtérülés finoman szólva sem egyszeres, hanem jócskán többszörös! Többek között ezért éri meg minél előbb lépni ebben a kérdésben, hiszen az előnyök annál hamarabb élvezhetőek!

Kapcsolódó cikkek

Hogyan használd hatékonyan a klímát télen-nyáron

Hogyan használd hatékonyan a klímát télen-nyáron

A modern klímák ugyanúgy használhatók télen, mint nyáron, így egész évben kiélvezhetjük az előnyét.

Otthonos és jól felszerelt konyha kialakítása pár négyzetméteren

Otthonos és jól felszerelt konyha kialakítása pár négyzetméteren

Egy minőségi vákuumcsomagoló gép még egy kisebb méretű konyhában is megállja a helyét. De vajon milyen lehetőségeink vannak? Most kiderül!