Könyvelőre minden vállalkozásnak szüksége van

Az adóbevallás szövevényes útvesztőiben nehéz eligazodni. Akkor is, ha egyéni vállalkozó, de akkor is, ha cégtulajdonos vagy. Egy könyvelőre azonban nem csupán az adóbevallás elkészítése miatt lehet szükséged. Rengeteg oka lehet annak, hogy megbízunk egy könyvelőt. Mutatjuk is az 4 legfontosabbat!
Könyvelőre minden vállalkozásnak szüksége van

A könyvelő és az idő megtakarítás

Amikor belevágunk egy vállalkozásba, akkor felhőtlen öröm tölt el bennünket. Lelkesek vagyunk és a jobbnál-jobb ötleteinket valósítjuk meg. Ez a lelkesedés már alábbhagy, amikor a pénzügyi nyilvántartásokkal vagy az adóbevallással kell foglalkoznunk. Lássuk be, idő sem nagyon van egy vállalkozás vezetése mellett a pénzügyekkel foglalkozni. Egy jó könyvelő, megfizethetetlen és rengeteg időt is megspórolunk, ha könyvelői szolgáltatásokat veszünk igénybe.

A könyvelő professzionális szaktudással rendelkezik

Egyes könyvelési feladatok egyszerűek, de mások annyira bonyolultak, hogy valóban jobban járunk, ha egy profi szakemberre bízzuk a pénzügyek, kimutatások és könyvelési feladatok ellátását. Ha vállalkozást vezetünk, hibázni nem ér, hiszen súlyos következményekkel járhat. A könyvelők is hibázhatnak ugyan, de felelősségbiztosítással rendelkeznek, így bennünket semmilyen felelősség nem terhel, ha valamilyen hiba fordul elő a könyvelésben, az adóbevallás elkészítésében.

A jó könyvelő nem csak könyvel

Amennyiben megbízunk egy könyvelőt a pénzügyeink intézésével, jól járunk. Több szempontból is. A könyvelő precízen vezeti a kimutatásokat, tudni fogja mennyi egy adott időszakban a bevételünk és a kiadásunk, és akár még figyelmeztethet is, hogy kicsit túlköltekeztünk, vagy végre elkezdődhet az a bizonyos befektetési projekt, amire hónapok óta várunk. Egy pénzügyi szakember összességében látja az adott vállalkozás, cég pénzügyeit a könyvelés által, jobban rálát bizonyos dolgokra, mint egy laikus ember, akinek ráadásul nem is erőssége a pénzügy és az adóügy sem.

Nem csak könyvelnek, tanácsot is adnak

Amikor egy hozzá nem értő személy elé tolnak egy adóbevallást, az első reakció minden esetben a sokk érzése. Az adóbevallás nekünk bonyolultnak és érthetetlennek tűnik, de egy könyvelő játszi könnyedséggel kitölti azt. Továbbá egy könyvelő abban is segít, hogyan tudunk költséghatékonyabban működni és milyen dolgok után kaphatunk adójóváírást. Azaz a cég pénzügyeit áthatóbban ismeri és még azzal kapcsolatban is számíthatunk a tanácsaira, hogyan működjön a vállalkozásunk hatékonyabban és mikor figyeljünk oda a kiadásainkra.

Kit bízzunk meg?

Ha van székhelyszolgáltatónk, akkor könnyebb dolgunk van, mert általában partnercéggel dolgoznak együtt, azaz egy olyan könyvelőcéggel, akik az adott vállalkozás vagy cég pénzügyeit magas szakmai háttérrel látják el. A Logosz Cégcsoport székhelyszolgáltatóként működik. Partnercége, a Kontír Professional Kft. okleveles adótanácsadóval, könyvvizsgálóval és regisztrált mérlegképes könyvelőkkel várja, mind a régi, mind az új ügyfeleket. A szolgáltatásaikra garanciát vállalnak, hiszen felelősségbiztosítással rendelkeznek.

Kapcsolódó cikkek

Marketing ügynökség árak és árazási modellek

Marketing ügynökség árak és árazási modellek

Ha azon gondolkodsz, hogy megbízz egy marketing ügynökséget, akkor a döntés meghozatala előtt érdemes tisztában lenned a tartalom és az ár kapcsolatával.

A laptop akkumulátorok helyes használata, hogy sokáig bírják

A laptop akkumulátorok helyes használata, hogy sokáig bírják

Az alább cikkben részletesebben foglalkozunk a laptop akkumulátorok helyes használatával, hogy sokáig bírják gépeink és energiatárolójuk is a biztos működést.

Könyvelőre minden vállalkozásnak szüksége van

Könyvelőre minden vállalkozásnak szüksége van

Akár egyéni vállalkozóként működünk, akár céget vezetünk, mindenképpen szükségünk van könyvelőre.