A fürdőszoba bútor megfelelő ápolása

A szaniterek mellett a fürdőszobába is kerülnek különféle bútorok. Ezek biztosítják a tisztálkodószerek, törölközők és egyéb kiegészítők számára a helyet. Sokaknak okoz gondot ezeknek a szekrényeknek az ápolása, hiszen többféle anyagból készülhetnek. Cikkünkben a leggyakoribb típusokat és tisztításuk módját vesszük végig.
A fürdőszoba bútor megfelelő ápolása

.

Fa bútorok a fürdőszobában

A klasszikus stílusú helyiségekbe leginkább ezek a finoman megmunkált, tömörfa termékek illenek. Mi több, manapság már modern kivitelben is készülnek, így sokan választják őket.

A fából készült elemekkel a legnagyobb gond, hogy rosszul tűrik a folyamatos párát. Csak akkor bizonyulnak tartósnak, ha magas szintű a felületkezelés és az élzárás. Így a fürdőszobabútor beépítése előtt mindenképpen ellenőrizzük a minőséget.

Takarítás során elég egy enyhén nedves ronggyal áttörölni az elemeket. Amennyiben felületük karcos vagy sérült, csiszolást és vízálló védőolajjal vagy festékkel történő ismételt kezelést igényelnek.

Laminált bútorlap termékek gondozása

Az ilyen szekrényből és polcból csak a legjobb minőséget válasszuk a párás helyekre. Ha ugyanis nem megfelelő rajta a műanyag borítás, a belsejében található faforgácslap azonnal megdagad.

Megfelelően gyártott laminált termékeket egyszerű mikroszálas törlőkendővel tisztíthatunk. Enyhén nedves kendővel, egy kis felülettisztítóval is letörölhetjük felületüket, ha makacsabb a szennyeződés.

MDF szekrények tisztítása

A fényes felületű MDF lapok teljesen vízállók, ezért kiemelten ajánlottak. Hasonlóan a laminált elemekhez, ezek is enyhén nedves vagy mikroszálas kendővel és egy kis tisztítószerrel varázsolhatók széppé. Figyeljünk azért, hogy túl sok víz ne érje még az MDF lapot sem.

Épített elemek ápolása

Több tervezést igényel, de kiváló ötlet az épített fürdőszobai bútor. Gipszkartonból vagy betonból és készülhetnek ilyen polcok és szekrények. Burkoljuk őket, hasonlóan a padlóhoz vagy a falakhoz. Ha eltaláljuk a stílust, nagyon mutatósak, a vízre nem érzékenyek. Burkolatukat nedves ronggyal ápolhatjuk.

Tiltólistás tisztítószerek

Az épített berendezésben nem tesznek kárt, de a többi típusra semmiképpen ne használjunk agresszív vegyületeket. Az alábbi lista elemeit semmiképp:

· aceton, acetát tartalmú oldószerek

· alkoholos jódoldat

Ezeken felül a maró hatású készítményeket is hanyagoljuk. Végül pedig, hiába vízálló a bevonat, semmiképp ne engedjük, hogy a berendezést sok víz érje.

Összegezve: A fürdőszoba bútor új korában nagyon jól mutat. Idővel azonban gondok jelentkeznek, ha nem megfelelően ápoljuk. Cikkünkben a gyakori anyagokról és kezelési módjukról írtunk.

Kapcsolódó cikkek

Otthonos és jól felszerelt konyha kialakítása pár négyzetméteren

Otthonos és jól felszerelt konyha kialakítása pár négyzetméteren

Egy minőségi vákuumcsomagoló gép még egy kisebb méretű konyhában is megállja a helyét. De vajon milyen lehetőségeink vannak? Most kiderül!

Mindent az állványok technológiájáról

Mindent az állványok technológiájáról

Összegyűjtöttünk mindent az állványok technológiájáról, amit tudni érdemes. Így komplettebb képet kaphatunk ezekről a hasznos szerkezetekről.